Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KLAUZÁL // Kulisszajárás #nyitva

november 9, 2021 @ 5:00 du. 6:00 du.

// A Klauzál tér és a hozzá kapcsolódó Vásárcsarnok a VII. kerületben, Erzsébetváros a körúton belüli részén fekszik, ez a környék főtere. A teret négy oldalról háztömb veszi körül. Északnyugatról fut át a Dob utca, arra merőlegesen a Kis Diófa utca, ami a tér után Nagy Diófa utcaként folytatódik, a következő a Csányi utca, ami a tér másik oldalán Klauzál már utca, valamint a térre fut be a Rákóczi út irányából a Nyár utca.

A téren álló legjelentősebb középület az 1897-ben átadott historizáló III-as számú vásárcsarnok, melyet 1894–1896 között építettek a székesfőváros mérnöki hivatala, pontosabban Krátky János tervei alapján.[9] A téren addig a szabadban működő piac így tető alá került. Az épület átmenő jellegű, a Klauzál téren fekvő oldalán háromemeletes bérházzal egészül ki, másik oldala az Akácfa utcára nyílik.

// A kulisszajárás során a Vásárcsarnok különböző területeire invitáljuk a résztvevőket.

// A pontos találkozási helyszínt a regisztráció lezárása után írjuk meg válasz e-mailben!
// A bejáráson való részvétel díjtalan.

// A program során kérjük a járványügyi szabályok betartását. A belső terekben maszk viselése ajánlott! Maximum létszám 5 fő!

// Személyes adataid védelme kiemelkedően fontos számunkra, ezért Társaságunk felelősséget is vállal, és az Adatvédelmi Tájékoztatóban rögzítetteknek megfelelően járunk el, azt harmadik személynek nem adjuk át, másra nem használjuk fel.

//regisztrációs felület